Siirry suoraan sisältöön

Pikavippi

5/5
Arvosana 4.7
Perustuu 24 arvosteluun

Lainakaruselli löytää halvimmat pikavipit

Näin palvelu toimii
Hae nyt, ilman sitoutumista
Lähetä vain yksi hakemus. Se kestää vain muutaman minuutin. Saat useita tarjouksia nopeasti.
Vertaile lainatarjouksia
Ensimmäiset tarjoukset saat heti. Voit vertailla tarjouksia helposti keskenään.
Valitse mieleisin tarjous
Voit valita parhaimman tarjouksen kätevästi.
Tarjoukset eivät sido ottamaan lainaa ja Lainakaruselli palvelun käyttö on ilmaista.

Mikä on pikavippi?

Pikavippi on varmasti se ainoa lainatuote, jonka jokainen ei lainaa hakevakin tietää.

Kyseinen lainatuote on valitettavasti saanut paljon negatiivista julkisuutta varsinkin sen aiheuttaneiden maksuhäiriömerkintöjen takia.

Jokaisessa asiassa on kaksi puolta ja se pätee tässäkin. Pikavippi tai pikalaina ei oikein käytettynä ole välttämättä yhtään sen huonompi lainatuote kuin suuremmat luotot.

Pikavipeissä etusijalla on ehdottomasti laina-aika. Pikalainat on tarkoitus maksaa takaisin enintään muutaman kuukauden kuluessa, jolloin korko ja kustannukset pysyvät kohtuullisina.

Kasvavien kustannusten takia pikavippi ei sovellu hakijalle, joka tarvitsee lainaa pitkällä maksuajalla.

Käytännössä pikavippi on lyhytaikaiseen tarpeeseen haettava lainatuote. Yleensä se on noin 50-1000 euron pikalaina. Nykypäivänä se kulkee nimellä kulutusluotto.

Pikavippien takaisinmaksuaika on lyhyt, noin 2-10 viikkoa. Pikavippien vuosikorko voi olla korkeimmillaan jopa 200 %.

Tämän takia pikavippi kannattaa maksaa takaisin mahdollisimman nopeassa aikataulussa, jotta kustannukset pysyvät alhaisina.

Pikavipit ja pienlainat kannattaa myös vertailla

Jossain vaiheessa elämää voi tulla äkillinen rahantarve. Tällaisissa tilanteissa nopea apu voi löytyä pienlainoista. Pikavippi on nopeasti saatavilla oleva lainatuote, joka voidaan maksaa hakijan tilille jopa muutamissa tunneissa.

Lainasumman mukaan jotkut lainapalvelut voivat vaatia luoton saamiseksi tositteita viimeisimmästä palkkakuitista. Jos haluat saada pikaluoton heti tilillesi, kannattaa tositteet lähettää sähköisesti.

Pikavippi vs. kulutusluotto

Harvan lainapalvelun tarjonnasta enää kuitenkaan löytää pikavippiä, sillä se kulkee nykyään nimellä kulutusluotto. Kulutusluotto ja pikalaina ovat lähes identtiset.

Ne eroavat kuitenkin toisistaan siten, että kulutusluotoissa on edullisempi korkotaso ja kustannukset mitä pikavipeissä aikanaan oli.

Kulutusluottoon on mahdollista saada myös paljon pidempi takaisinmaksuaika. Tässäkään lainatuotteessa ei laina-aikaa kannata kuitenkaan pidentää turhan takia.

Pikavipeissä kannattaa ottaa huomioon kokonaiskustannukset

Jokainen vakuudetonta lainaa tarvitseva hakija on varmasti kuullut termit pikalaina tai pieni pikavippi.

Pikalainoissa kannattaa nimenomaan huomioida lainan kokonaiskustannukset. Juuri nämä kokonaiskustannukset nousevat, jos lainan takaisinmaksuaikaa lykkää.

Pikavipin takaisinmaksu tapahtuu joko kerralla tai kuukausierissä. Kuukausierien suuruuden näet lainasopimuksesta.

Kaikista lainatuotteista peritään korkoa ja muista kustannuksia, mm. tilinhoitomaksuja. Lainan lopulliseen hintatasoon vaikuttaa korkotaso ja se, miten nopeasti maksat lainasi pois.

Jokainen lainantarjoaja on ilmoittanut hinnastossaan kaikki lainasta perittävän kulut. Joskus aikoinaan oli mahdollista saada ilmainen pikavippi, jonka uusi asiakas sai käyttöönsä.

Käytännössä se tarkoitti sitä, että jos asiakas maksoi lainansa esimerkiksi kuukauden sisään takaisin, ei siitä peritty mitään ylimääräisiä kustannuksia. Samoihin aikoihin myös useimmat palvelut tarjosivat korotonta ensilainaa.

Mistä pieni pikavippi heti tilille?

Aikaisemmassa osiossa jo totesimmekin, että harvat palvelut enää tarjoavat perinteistä pikavippiä. Pikavipin sijaan kannattaakin hakea edullisempaa ja pidemmällä takaisinmaksuajalla varustettua kulutusluottoa.

Kulutusluotto voi olla myös pieni laina, sillä useimmat palvelut tarjoavat minimissään 50-100 € lainaa.

Voit pyytää kulutusluottotarjouksia täyttämällä yläpuolella olevan ilmaisen hakemuksen. Yhdellä hakemuksella voit saada useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. Kulutusluotto on pikavipin tavoin hyvä vaihtoehto äkilliseen ja pienempään rahantarpeeseen.

Se on mahdollista saada tililleen jopa saman päivän aikana. Varsinkin jos haet muutamien satasien lainan, voidaan se maksaa tilillesi jopa muutamissa tunneissa.

Pikavippien korkotaso ja kulut voivat olla yllättävän korkeat

Pikavippien korkea vuosikorkotaso johtuu lyhyestä takaisinmaksuajasta.

Tyypillisesti kaikissa pienlainoissa tulee olla korkeammat kokonaiskustannukset, jotta lainoittaja hyötyy myönnetystä lainasta.

Lainan kokonaiskustannuksiin kannattaa tutustua ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Jos lainan todellinen vuosikorko on korkea, joudut maksamaan enemmän korkoa ja muita kustannuksia lainastasi. Jos taas laina sisältää alhaisen vuosikoron, maksat lainastasi vähemmän.

Laina-ajalla on suuri merkitys. Jos päätät maksaa lainasi takaisin nopeammin, säästyt suuremmilta kustannuksilta.

Kun saat lainasopimuksen eteesi, tutustu tarkasti siinä esitettyihin kustannuksiin. Jos lainaehdot eivät miellytä tai ne eivät vastanneet odotuksiasi, älä allekirjoita lainasopimusta.

Sopimus on sitova vasta sen jälkeen, kun päätät hyväksyä ja allekirjoittaa lainasopimuksen.

Netistä haetuilla lainoilla on 14 päivän peruutusoikeus. Tarvittaessa voit siis peruuttaa lainasi ja sopia lainoittajan kanssa rahojen palautuksesta. Näissä tilanteissa otathan yhteyttä luotottajaan.

Mistä varma pikavippi? – näin voit hakea sitä

Oletko jo useaan otteeseen hakenut edullista lainaa ilman vakuuksia, mutta korkean korkotason takia olet joutunut hylkäämään saamasi lainatarjoukset?

Edullinen pikavippi tai mikä tahansa lainatuote löytyy vertailun avulla. Kuitenkin myönteinen luottopäätös edellyttää hyvää maksukykyä ja puhtaita luottotietoja.

Tässä muutamia hyviä vinkkejä, jotka parantavat lainamahdollisuuksiasi:

 • Hae lainaa yhteishakijan kanssa – Yhteishakijan kanssa haettu laina parantaa lainamahdollisuuksiasi ja usein voit saada lainallesi edullisemman koron sekä joustavammat ehdot
 • Maksa kaikki nykyiset lainasi pois – Jos sinulla on useita avoimia lainoja, joita et ole vielä maksanut takaisin. Maksa ne pois ennen uuden lainan ottamista. Sen avulla voit parantaa luottoluokitustasi

Kuka voi saada pikavipin?

Kaikissa lainatuotteissa on asetettuna omanlaiset ehdot niiden saamiseksi. Lainanhakuprosessi tapahtuu seuraavanlaisesti:

 1. Valitse tarvitsemasi lainasumma ja takaisinmaksuaika
 2. Täytä hakemukseen tarvittavat tiedot
 3. Jos täytät kaikki palvelun asettamat vaateet, hakemuksesi hyväksytään
 

Pikavippiä tai mitä tahansa lainatuotetta voi saada, kunhan täytät seuraavat vaateet:

 • Olet vähintään täysi-ikäinen
 • Pysyvä osoitteesi on Suomessa
 • Omaat säännölliset tulot
 • Luottotietosi ovat puhtaat

Pikavippi kokemuksia

Yleisesti ottaen vippi tulee erityisen kalliiksi, jos laina-aikaa pidentää. Esimerkiksi voit hyvin mielin ottaa 500 € lainan, jos tiedät pystyväsi maksamaan sen takaisin mahdollisimman nopeasti.

Vuonna 2021 voimaan astui lakiuudistus, joka leikkasi lainojen korkotason 10 %. Tämän asetetun korkokaton myötä useat lainanmyöntäjät siirtyivät tarjoamaan lainaa pitkällä maksuajalla, varmistaakseen kannattavan yritystoiminnan.

Netistä löytyy paljon erilaisia kauhutarinoita ja kokemuksia pikavipeistä johtaneisiin velkaongelmiin. Tätä skenaariota kannattaa pyrkiä välttämään viimeiseen asti. Siitä syystä onkin erityisen tärkeää ymmärtää lainaan liittyvät kulut.

Lainan todellinen vuosikorko kätkee sisälleen kaikki lainaan liittyvät kustannukset vuositasolla.

Lainoissa voi olla huomattaviakin eroja, jonka takia on erityisen tärkeää tutustua lainaehtoihin sekä kustannuksiin ennen lainatarjouksen hyväksymistä.

Onko nopea pikavippi netistä mahdollinen?

Oletko ajautunut tilanteeseen, jossa sinulla on useita maksamattomia laskuja tai muita kiireellisiä kuluja etkä välttämättä pysty odottamaan seuraavaa palkkapäivää? Näissä tilanteissa kannattaa harkita lainaa heti ilman vakuuksia.

Perinteisten pankkien kautta haettujen lainojen käsittelyyn voi kulua jopa useita viikkoja. Sen sijaan kannattaa harkita netistä haettavaa pikalainaa.

Nettilaina on hyvä ja yksinkertainen tapa saada tarvitsemasi rahasumma nopeasti tilillesi. Nettilainojen käsittelyajat ovat lyhyempiä, sillä koko lainanhakuprosessi tapahtuu täysin digitaalisesti.

Perinteiset pankit voivat vaatia lainalle jotain vakuuksia tai takaajia, kun taas nettilainaa on mahdollista saada täysin ilman vakuuksia tai takaajia. 

Millä keinoin saan rahat nopeasti tililleni?

Se miten nopeasti rahat maksetaan tilillesi, riippuu täysin valitun lainantarjoajan toimintatavoista. Useimmat digipankit kuitenkin tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta saada rahat tililleen jopa saman päivän aikana.

Useimmat netissä toimivat lainapalvelut antavat lainapäätöksen nopeasti verkkopalvelussaan. Joissain tapauksissa lainapäätös voidaan antaa myös sähköpostitse tai mobiilisovelluksessa.

Jos saat hyväksytyn lainapäätöksen, voi kyseinen lainantarjoaja siirtää lainasumman tilillesi välittömästi. Rahojen pitäisi näkyä tililläsi viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa. Tämä vaihtelee lainantarjoajan mukaan. 

Kertaluontoinen pikavippi ilman liitteitä

Pienlainojen käsittelyajat ovat lyhyet, sillä hakuprosessi tapahtuu täysin sähköisesti ja pieni laina on mahdollista saada ilman liitteitä.

Hakuprosessissa henkilöllisyyden tarkistus tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksillasi. Tämä nopeuttaa taustatietojen tarkistamista ja hakemuksen täyttäminen vie usein vain muutaman minuutin.

Pikalainojen tai pienlainojen hakemiseen ei usein tarvita mitään erillisiä liitteitä, joka takaa nopeat lainapäätökset.

Tämä etu on hätkähdyttävä ja useat suomalaiset lainanhakijat käyttävät tätä mahdollisuutta, jotta lainan saa nopeasti tililleen.

Jos et täytä jonkun luotottajan kriteereitä ja sait vastaukseksi kielteisen luottopäätöksen, voit pyrkiä parantamaan luottokelpoisuuttasi seuraavien vinkkien avulla:

 • Tarkista voisitko osoittaa maksukykysi lainanantajalle jollain muulla keinoilla
 • Katso onko luottotietosi puhtaat eikä tiedoissasi ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Yritä hake lainaa joltain toiselta luotonantajalta
 

Markkinoille listautuu, tasaisin väliajoin uusia luotonantajia ja joissain tapauksissa nämä lainapalvelut voivat myöntää sinulle lainaa, vaikka oisit saanut edelliseltä toimijalta kielteisen luottopäätöksen.

Lainakarusellin avulla pystyt saamaan kohtuullisella korolla varustettujen lainapalveluiden tarjoukset. Palvelumme tekee yhteistyötä vain luotettavien ja tunnettujen pankkien sekä rahoituslaitoksien kanssa.

Voit pyytää lainatarjoukset sivustomme avulla täysin ilmaiseksi ja ei-sitovasti. Lainan hakemiseen tarvitset vain henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset ja internet-yhteydellä varustetun laitteen.

Usein kysytyt kysymykset pikavipistä

Onko pikavippi kallis lainatuote?

Pikavippi on tyypillisesti kaikista lainatuotteista se hintavin vaihtoehto. Jos kuitenkin maksat pikavipin nopeasti takaisin tai viimeistään sovitussa aikataulussa, ei siitä koidu sen suurempia kustannuksia tai ongelmia.

Kuka voi saada pikavippiä?

Pikavippiä tai mitä tahansa lainatuotetta voidaan myöntää täysi-ikäiselle hakijalle. Jotkut lainapalvelut voivat kuitenkin vaatia hakijalta jopa 20-24 vuoden ikää. Ikävaatimuksen lisäksi hakijan tulee olla luottokelpoinen ja vakituisesti Suomessa asuva.

Voinko saada pikavipin ilman luottotietoja?

Käytännössä tämä ei ole mahdollista. Lainanmyöntäjät tarkistavat jokaisen hakijan luottotiedot ja maksuhäiriömerkintä on lähes aina este pikalainan tai minkä tahansa luoton saamiselle.