Siirry suoraan sisältöön

Joustoluotto

5/5
Arvosana 4.7
Perustuu 24 arvosteluun

Lainakaruselli löytää halvimmat joustoluotot

Näin palvelu toimii
Hae nyt, ilman sitoutumista
Lähetä vain yksi hakemus. Se kestää vain muutaman minuutin. Saat useita tarjouksia nopeasti.
Vertaile lainatarjouksia
Ensimmäiset tarjoukset saat heti. Voit vertailla tarjouksia helposti keskenään.
Valitse mieleisin tarjous
Voit valita parhaimman tarjouksen kätevästi.
Tarjoukset eivät sido ottamaan lainaa ja Lainakaruselli palvelun käyttö on ilmaista.

Mikä on joustoluotto?

Joustoluotto, joustolaina, tililuotto tai jatkuva luotto tarkoittavat yhtä ja samaa. Joustoluotto on vakuudeton laina, jossa hakijalle myönnetään tililuotto tietyllä luottorajalla. Hakija voi siis nostaa joustoluottoa tililleen haluamissaan erissä aina luottorajaan asti.

Joustolainassa kulut ja korko määräytyvät nostetun lainasumman mukaan. Tyypillisesti vakuudetonta jatkuvaa luottoa myönnetään 1000 – 2000 euroa. Jotkut pankit tai rahoituslaitokset voivat myöntää tätäkin suuremmalla summalla varustettuja joustoluottoja.

Joustoluoton luottorajasta voidaan käyttää myös nimitystä limiitti. Voit siis nostaa joustoluottoa luottorajan sisällä tarpeidesi mukaan ja takaisinmaksun voit suorittaa joko kerralla tai osissa.

Löydä paras joustoluotto kilpailutuksen avulla

Voit hakea joustoluottoa helposti sivustomme kautta. Täytä yläpuolella oleva hakemus ja kilpailutamme puolestasi lainatarjoukset. Sivustomme avulla tavoitat halvimman joustoluoton tarjoajan.

Hae 2000 – 70 000 euron joustoluottoa ja voit saada lainallesi jopa 15 vuoden takaisinmaksuajan. Palvelumme kautta kilpailutettujen ja palvelustamme löytyvien lainanantajien lainatarjouksien korot ovat vaihtelevia. Voit saada lainaa alimmillaan jopa 4 % korolla.

Pääpiirteittäin joustoluotossa voi olla matala korko, mutta korkeahko todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko kertoo sen, onko kyseessä edullinen vai kallis laina. Kilpailuta joustoluotto ja saat eteesi kaikkien lainatarjouksien todellisen vuosikoron ja muut kustannukset.

Mihin käyttötarkoituksiin joustoluotto soveltuu?

Käytännössä joustoluotto soveltuu monenlaisiin käyttökohteisiin. Käytettävyydeltään sitä voi verrata perinteisiin luottokortteihin.

Erottavana tekijänä on kuitenkin edullisuus, sillä usein joustoluotto on kuluiltaan paljon halvempi mitä luottokortti.

Tämän lisäksi joustoluotto on paljon joustavampi vaihtoehto, sillä joustolainassa ei ole tarkkaan määriteltyä takaisinmaksuaikaa.

Voit siis lyhentää sitä takaisin itsellesi sopivissa osissa tai vaihtoehtoisesti maksaa sen kokonaan kerralla pois.

Miten vakuudeton joustoluotto käytännössä toimii?

Niin kuin äskeisessä osiossa mainitsimmekin jo, että joustoluoton ymmärtäminen on helpompaa, kun sitä vertaa luottokorttiin.

Joustoluoton myöntämisen yhteydessä ei kuitenkaan anneta maksukorttia, vaan luottotili, jonka kautta lainaa voidaan nostaa omalle tilille.

Joustoluoton voidaan sanoa olevan digitaalinen luottokortti, jossa nostojen määrästä päättää itse hakija. Luoton voi myös käyttää haluamallaan tavalla.

Joustoluotossa korot ja kulut määräytyvät nostetun lainasumman mukaisesti. Kun laina nostetaan tilille, alkaa se kerryttämään korkoa ja kuluja. Sen verran mitä lyhennät joustoluottoa, samalla vapautat sitä uudelleen käytettäväksi.

Tässä vielä konkreettinen esimerkki joustoluotosta:

Jos sinulle myönnetään 5000 euron joustoluotto ja haluat tehdä noston 1000 euron edestä, tällöin luottotilillesi jää vielä 4000 euroa nostettavaksi. Jos taas sinulle on myönnetty 4000 euron joustoluotto ja teet 1500 euron noston. Päätät kuitenkin maksaa heti 500 euroa takaisin, jolloin luottotililläsi on 3000 euroa käytettävissä.  

Kuka voi saada joustoluottoa?

Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on omanlaiset joustoluoton myöntämiskriteerit. Vaikka joustoluottoa voi hakea ilman vakuuksia tai takaajia, tulee hakijan täyttää muutamia kriteerejä. Näiden kriteereiden avulla luotonmyöntäjä varmistuu, että selviydyt lainan takaisinmaksamisesta ongelmitta eikä sopimuksen tekeminen johda pankkia luottotappioon.

Jokaiselta hakijalta vaaditaan puhtaita luottotietoja. Se antaa pankille viestin siitä, että hakija on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja todennäköisesti jatkossakin asia on näin uuden joustoluoton suhteen.

Puhtaiden luottotietojen lisäksi hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, jolla on vakituinen osoite Suomessa. Myös suomalaista puhelinnumeroa ja pankkitiliä voidaan joidenkin luotonmyöntäjien toimesta vaatia.

Näiden lisäksi joillain luotottajilla voi olla asetettuna kuukausittaiset minimitulot. Pienemmissä joustoluotoissa ei välttämättä vaadita tulotositteita.

Kuukausitulojen ei tarvitse olla suuret, sillä joissain tapauksissa joustoluottoa voi saada myös eläkeläinen tai opiskelija.

Luotonmyöntäjien asettamien kriteereiden täyttäminen on erityisen tärkeää, sillä jos näin ei ole, tulee hakija todennäköisesti saamaan kielteisen joustoluottopäätöksen.

Miten saada edullinen joustoluotto?

Jopa kymmenien eri pankkien ja rahoituslaitoksien tarjontaan kuuluu joustoluotto. Joustoluotto voi kulkea monella eri nimellä, korolla ja kuluilla.

Laaja valikoima ja tarjonta voi hankaloittaa joustoluoton hakemista. Onneksi tähänkin ongelmaan on ratkaisu, sillä joustoluottovertailun avulla saat selvyyden minkä lainapalvelun kautta voi saada edullisimman joustoluoton.

Lainavertailun tekeminen ja tarjouksien pyytäminen on maksutonta eikä se sido sinua vielä lainan ottamiseen.

Miten saada joustoluotto heti tilille?

Vakuudettoman joustoluoton etuihin kuuluu ehdottomasti nopea hakuprosessi. Joustoluottoa on mahdollista hakea sähköisellä hakemuksella ja usein lainatuotteen käsittelyajat ovat nopeat.

Joustoluottohakemus on mahdollista tehdä mihin kellonaikaan tahansa. Jos haet lainaa yöllä, lainapäätös ja rahansiirrot tapahtuvat kuitenkin vasta klo 7-23 välisenä aikana.

Voit kuitenkin täyttää ja lähettää hakemuksesi klo 23 jälkeen. Tällöin hyväksytyn päätöksen jälkeen voit nostaa rahaa tilillesi seuraavana aamuna klo 7 jälkeen.

Varma joustoluotto voi olla hyvä vaihtoehto pidempiaikaisiin rahoitustarpeisiin

Joustoluoton voi sovittaa omaan talouteen ja eri elämäntilanteisiin sopivaksi. Tyypillisesti vakuudeton joustoluotto käytetään seuraavasti:

 • Lainojen yhdistäminen – Useiden lainojen tai luottokorttivelkojen yhdistäminen voi olla järkevää varsinkin, jos saat joustavammat lainaehdot ja alhaisemmat kuukausierät uuden yhdistelylainasopimuksen avulla. Yhdistelylaina auttaa säästämään rahaa, kun korko ja kustannukset ovat alhaisemmat.
 • Asunnon osto tai remontin rahoitus – Joustoluotto voi olla hyvä rahoitusväline asunnon remontointia tai ostoa varten. Joustoluotossa on paljon alhaisempi korko ja kustannukset mitä luottokortissa.
 • Ajoneuvon osto – Auton tai muun ajoneuvon rahoittaminen voidaan myös hoitaa joustavan luoton avulla. Voit hankkia haluamasi kulkuneuvon, joko yksityiseltä henkilöltä tai suoraan liikkeestä joustoluoton avulla.
 

Miksi en saanut joustoluottoa?

Hyväksytty lainapäätös ei ole aina itsestään selvää. Hylättyyn lainapäätökseen johtaneita syitä voi olla useita.

Voit saada hylätyn joustoluottopäätöksen esimerkiksi seuraavien syiden takia:

 • Täyttämäsi hakemus on puutteellinen tai virheellinen
 • Et täytä kaikkia luotonmyöntäjän asettamia kriteerejä
 • Luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä
 • Kuukausittaiset tulosi ovat riittämättömät

Joustoluoton toimintaperiaate on lähes identtinen luottokortin kanssa

Joustoluotto on vakuudeton lainatuote, joka voi ominaisuuksiltaan olla samanlainen kuin luottokortti.

Joustoluotossa saat käyttöösi luottorajan, josta voit tehdä nostoja tarpeesi mukaan. Luotto vapautuu uudelleen käytettäväksi lyhentämisen jälkeen.

Useat perinteiset pankit mm. Osuuspankki, säästöpankki ja Nordea tarjoavat perinteisten kulutusluottojen lisäksi myös joustoluottoja.

Tee lainavertailu ja löydä halvin joustoluotto

Kun haluat varmistua, että saat joustoluotollesi edullisen koron, kannattaa apuna käyttää lainavertailua.

Löytääksesi halvimman joustoluoton, kiinnitä vertailussa huomiosi todelliseen vuosikorkoon ja muihin kuluihin.

Lainakuluja voi olla mm. avaus- ja käsittelymaksut sekä tilinhoitopalkkio.

Täytä yläpuolella oleva hakemus ja saat vertailtavaksesi useiden pankkien joustoluottotarjoukset. Kun olet vastaanottanut kaikki saatavilla olevat tarjoukset, aloita vertaileminen.

Löydettyäsi halvimman vaihtoehdon, siirry hyväksymään lainatarjous sähköisesti verkkopankkitunnuksillasi.

Jos haluat löytää halvimman joustoluoton, suosittelen kilpailuttamaan kaikki mahdolliset lainatarjoukset ennen sopimuksen allekirjoittamista.

Huomioi joustoluottovertailussa korot ja kulut

Äskeisessä osiossa totesimmekin jo, että joustoluotto voi sisältää myös muita kuluja.

Ns. sivukuluja voivat olla avausmaksut, kuukausittain perittävät tilinhoitokulut ja mahdolliset käsittelymaksut. Jos nämä kustannukset ovat suuret, voi se nostaa lainan todellisen vuosikoron hämmästyttävän korkeaksi.

Vertaillessasi joustoluottoja kiinnitä huomiosi ainakin seuraaviin asioihin:

 • Miten suuri on joustoluoton luottoraja
 • Minkälainen on kuukausilyhennys
 • Joustoluoton todellinen vuosikorko
 • Onko mahdollisuus käyttää lyhennysvapaita kuukausia
 • Minkälaisia kiinteitä vuosimaksuja joustoluotossa on

Miten joustolainan lyhennys tapahtuu?

Joustolainan lyhennys suoritetaan lainanantajalle sovituissa kuukausierissä. Suoritettujen lyhennyksien jälkeen luottotilille vapautuu lyhennetty summa uudelleen nostettavaksi myönnettyyn luottorajaan asti.

Usein lyhennyserä lasketaan prosenttiosuutena nostetusta luotosta tai myönnetystä luottorajasta. Löydät lainatarjouksesta tarkemmat tiedot lyhennyksen määrästä.

Joustoluotolle on mahdollista hakea myös lyhennysvapaita kuukausia, jolloin lainasta maksetaan vain korko ja joissain tapauksissa pankin perimät tilinhoitomaksut.

Lyhennysvapaat kuukaudet voivat auttaa tasapainoittamaan menoja ilman lainasopimuksen muuttamista. Lyhennysvapaiden jälkeen joustoluoton maksu tapahtuu taas luottosopimukseen ilmoitetuissa kuukausierissä.

Halutessasi voit myös lyhentää joustoluottoa nopeammassa tahdissa tai maksaa sen kerralla pois. Kun laina maksetaan nopeammalla aikataululla takaisin, on korko ja kulut huomattavasti alhaisemmat.

Joustoluoton takaisinmaksu etuajassa

Mikä tahansa vakuudeton laina on mahdollista maksaa takaisin ennenaikaisesti tai vaihtoehtoisesti tehdä suurempia kuukausittaisia lyhennyksiä.

Nopeammalla aikataululla maksettu joustoluotto tulee hakijalle paljon edullisemmaksi, kun korkojen ja kulujen osuus jää pienemmäksi.

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu on laissa määritelty oikeutesi, jota ei tarvitse erikseen mainita luottoehdoissa.

Joustoluotto helposti netistä

Joustoluottoa voi hakea helposti ja nopeasti netistä. Täytä yksi hakemus ja voit saada useita pankkien tekemiä lainatarjouksia.

Voit tehdä lainan kilpailutuksen ja lainasopimuksen allekirjoittamisen helposti verkossa. Lainan hakeminen ja kilpailuttaminen ei vaadi erillistä käyntiä konttorissa, vaan sen voi toteuttaa kätevästi kotoa käsin.

Nopeimmillaan luotto voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana.

Onko joustoluotto opiskelijalle mahdollinen?

Opiskelijan on mahdollista hakea joustoluottoa, kunhan hän täyttää kaikki luotonmyöntäjä asettamat kriteerit.

Kaikki pankit ja rahoituslaitokset eivät välttämättä myönnä joustoluottoa täysi-ikäiselle. Useimmat pankit ovat asettaneet joustoluoton saamiseksi 20 vuoden ikävaateen. Joissain tapauksissa joustoluoton hakemisen ikäraja voi olla 20-23 vuotta.

Korkeampi ikäraja on siitä syystä, että usein vanhemmilla hakijoilla on paremmat edellytykset joustoluoton saamiselle. Kyseisiä edellytyksiä voivat olla esimerkiksi säännölliset tulot sekä puhtaat luottotiedot.

Osa luotonantajista voi myös myöntää joustoluottoa nuoremmillekin hakijoille. Tämä tarkoittaa sitä, että joustoluotto 18-19 vuotiaille opiskelijoille on mahdollinen. Näissä tilanteissa on erityisen tärkeää, että hakija on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti ja hän pystyy todistamaan sen luotonantajalle.

Esimerkiksi on paljon todennäköisempää, että osa-aikaisesti työtä tekevä opiskelija saa kilpailukykyisellä varustetun joustoluoton.

Usein kysytyt kysymykset joustoluotosta

Miten nopeasti voin saada joustoluoton tililleni?

Joustolaina on hyvä vaihtoehto muuttuviin ja erilaisiin elämäntilanteisiin. Joustoluoton voi käyttää joko pienempiin tai suurempiin hankintoihin.

Vakuudeton joustoluotto on mahdollista hakea nopeallakin aikataululla ja usein lainapäätös annetaan muutamissa minuuteissa. Luotto voidaan maksaa tilillesi jopa saman päivän aikana.

Voit täyttää sivustoltamme löytyvän lainahakemuksen mihin vuorokauden aikaan tahansa ja nopeimmillaan alustava lainapäätös annetaan heti.

Voinko hakea joustoluottoa ilman vakuuksia tai takaajia?

Voit hakea. Palvelumme kautta voit saada joustoluottoa ilman vakuuksia tai takaajia. Voit saada vakuudetonta joustolainaa jopa 70 000 euroon asti.

Voinko kilpailuttaa vakuudettoman joustolainan ilmaiseksi?

Lainahakemuksen lähettäminen ja vertaileminen on täysin ilmaista eikä se sido vielä mihinkään. Valitse itsellesi sopiva lainasumma ja takaisinmaksuaika. Me lähetämme hakemuksesi puolestasi kilpailutettavaksi. Hakemuksesi voi parhaimmillaan tavoittaa jopa 25 luotonantajaa.

Voit saada ensimmäiset lainatarjoukset heti ja loput saman päivän aikana. Valitse tarjouksista itsellesi paras vaihtoehto ja nosta luottoa tilillesi.

Vaihtoehtoisesti voit myös hylätä kaikki saamasi tarjoukset.

Kuka voi hakea joustoluottoa?

Jotkut pankit ja rahoituslaitokset voivat myöntää joustoluottoa täysi-ikäiselle hakijalle. Joissain tapauksissa sen saamiseksi edellytetään yli 18 vuoden ikää.

Ikävaatimuksen lisäksi sinun on pitänyt hoitaa raha-asiasi moitteettomasti ja sinulla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot. Myös puhtaat luottotiedot ovat tärkeä osa hyväksyttyä lainapäätöstä.