Siirry suoraan sisältöön

Kulutusluotto

5/5
Arvosana 4.7
Perustuu 24 arvosteluun

Lainakaruselli löytää halvimmat kulutusluotot

Näin palvelu toimii
Hae nyt, ilman sitoutumista
Lähetä vain yksi hakemus. Se kestää vain muutaman minuutin. Saat useita tarjouksia nopeasti.
Vertaile lainatarjouksia
Ensimmäiset tarjoukset saat heti. Voit vertailla tarjouksia helposti keskenään.
Valitse mieleisin tarjous
Voit valita parhaimman tarjouksen kätevästi.
Tarjoukset eivät sido ottamaan lainaa ja Lainakaruselli palvelun käyttö on ilmaista.

Mikä on kulutusluotto?

Kulutusluotto on kertalaina, jonka tyypillinen käyttötarkoitus on kuluttaminen. Kulutusluotto voi olla joko vakuudeton tai vakuudellinen 500 – 70 000 euron suuruinen.

Tarjolla olevat kulutusluottojen takaisinmaksuajat vaihtelevat 1-15 vuoden väliltä.

Nykypäivänä kulutusluottoa voi hakea näppärästi verkossa ja parhaimmillaan se voidaan maksaa tilillesi jo saman päivän aikana tai viimeistään 1-2 arkipäivän kuluessa.

Voit hakea vakuudetonta 500 – 70 000 euron kulutusluottoa sivustomme kautta. Luotolle voit saada maksuaikaa 1-15 vuotta.

Sivustomme tarjoama lainahakemus on yksinkertainen ja nopeasti täytettävä. Teemme yhteistyötä yli 25 luotettavan pankin ja rahoituslaitoksen kanssa.

Miksi vakuudeton kulutusluotto?

Vakuudettoman kulutusluoton etuihin lukeutuu mm. se miten nopeasti sen voi saada käyttöönsä. Kulutusluotto ilman vakuuksia ei myöskään vaadi minkäänlaista panttia lainan saamiseksi.

Seuraavaksi näet yleisimpiä etuja mitä vakuudeton kulutusluotto kätkee sisälleen:

  • Saat lainapäätöksen heti
  • Ensimmäiset tarjoukset saapuvat sähköpostiisi muutamissa minuuteissa
  • Voit joko hyväksyä saamasi tarjoukset
  • Saat rahat nopeasti tilille, usein jo muutamissa tunneissa. Viimeistään 1-2 arkipäivän sisällä
  • Lainan saamiseksi et tarvitse alkupääomaa, käsirahaa tai omistuksia
  • Lainan voit käyttää haluamallasi tavalla

Kilpailuta kulutusluotto ennen lainasopimuksen allekirjoittamista

Kulutusluoton vertaileminen ja kilpailuttaminen on erityisen tärkeää ennen kuin päätät allekirjoittaa lainasopimuksen.

Täytä etusivultamme löytyvään lomakkeeseen tarvitsemasi lainasumma ja laina-aika. Näin hakemuksesi tavoittaa jopa yli 25 pankkia.

Kilpailuttamalla lainat säästät selvää rahaa ja saat nopealla aikataululla eteesi edullisimmat kulutusluotto vaihtoehdot.

Olipa tarpeesi remonttilaina, sisutuslaina, autolaina, häälaina, yhdistelylaina tai muu tarve, kilpailuta lainasi yksinkertaisella tavalla turvallisesti Lainakaruselli.fi palvelun avulla.

Lainakaruselli on luotu auttamaan kuluttajia lainamahdollisuuksien löytämisessä. Tee maksuton hakemus jo tänään ja kilpailuta lainat.

Nykypäivänä useat kymmenet pankit ja rahoituslaitokset tarjoavat kulutusluottoa. Tästä syystä kulutusluottovertailu voi kuulostaa erityisen työläältä.

Lainakarusellin avulla pystyt helpottamaan vertailun ja kilpailuttamisen tekemistä.

Minkälaiset ovat kulutusluoton korko ja kustannukset?

Kulutusluoton korkoon ja kustannuksiin vaikuttaa valitsemasi pankki. Jokaisella pankilla on oma tapa käsitellä asiakkaiden hakemukset ja sen pohjalta tarjota lainatarjouksia tietyllä korkotasolla. Lainakaruselli ei voi vaikuttaa tähän prosessiin millään tavalla.

Lainan korkoon vaikuttavia tekijöitä ovat mm. hakijan tiedot sekä kulutusluottoa tarjoava pankki. Palvelumme ei voi vaikuttaa luotottajien tarjoamiin korkoihin tai muihin ehtoihin.

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa myös haettu lainasumma ja pankin tekemä riskiarvio.

Tyypillisesti pienemmissä kulutusluotoissa on alhaisempi korko mitä isommissa lainasummissa.

Pankkien tekemän luottoriskin takia tarjolla olevien lainojen korkotaso vaihtelee hakijakohtaisesti.

Näin ollen tiedot, jotka olet täyttänyt hakemukseen vaikuttaa kulutusluoton hinnoitteluun. Kannattaa myös miettiä olisiko tilanteessasi järkevämpää hakea lainaa yhteishakijan kanssa, jolloin sinulla on suurempi todennäköisyys saada matalakorkoinen kulutusluotto.

Tällä hetkellä kulutusluottojen korkotaso voi olla minimissään 4,5 % ja maksimissaan 20 %. Kannattaa myös ottaa huomioon, että varsinkin isommissa kulutusluotoissa kilpailutuksella saatu säästö voi olla parhaimmillaan jopa tuhansia euroja.

Miksi kulutusluottoa ei kannata hakea vain yhdestä pankista?

Useimmat kulutusluottoa hakevat asiakkaat tyytyvät vain yhden pankin lainatarjoukseen. Pitkällä tähtäimellä tämä tapa ei ole se järkevin tai edullisin.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että useat lainaa tarvitsevat maksavat kulutusluotto kustannuksia enemmän kuin tarvitsisi.

Ilman kulutusluoton kilpailuttamista et saa konkreettista kuvaa siitä mikä olisi oikeasti se edullisin vaihtoehto.

Jokainen lainantarjoaja tai pankki kertoo sivustollaan lainatuotteidensa korkotason. Nämä sivustolla esitetyt luvut ovat kuitenkin vain suuntaa antavia, sillä lopulliset lainatarjoukset, korko ja kustannukset muodostuvat hakijan antamien tietojen perusteella.

Kun annat lainatarpeesi meidän tietoomme voit saada yhdellä hakemuksella yli 23 eri pankin ja lainantarjoajan korkotason.

Kun saat näkyville useat tarjoukset, on sinun paljon helpompi löytää edullisin kulutusluotto. Vaihtoehtoisesti voit olla ottamatta lainaa, jos mikään tarjouksista ei vastannut odotuksiasi tai ei ollut riittävän halpa.

Verkossa haettavien lainojen korkotasoissa voi olla suuriakin eroja. Halvimman ja kalliimman tarjouksen hinnoitteluissa voi olla jopa tuhansien eurojen ero, varsinkin jos puhutaan suuremmista lainasummista.

On paljon todennäköisempää, että saat myönteisen kulutusluottopäätöksen, kun päätät pyytää usean eri pankin tarjoukset.

Netissä olevien pankkien ja rahoituslaitoksien asettamissa lainanantokriteereissä voi keskenään olla suuriakin eroja. Vaikka et täyttäisikään jonkun lainanantajan asettamia ehtoja, on hyvin todennäköistä, että jokin toinen pankki voi antaa sinulle lainatarjouksen.

Tästä syystä suosittelemme, että haet kulutusluottoa yhdellä kertaa mahdollisimman monesta paikasta.

Lainakarusellin kautta voit saada lainatarjouksen, kunhan olet vähintään 20-vuotias, omaat säännölliset palkka- tai eläketulot ja luottotietosi ovat puhtaat.

Kulutusluottovertailun tekeminen ei sido sinua vielä lainan ottamiseen. Voit siis lainahakemuksen täyttämisellä selvittää millaiset ehdot voit saada kulutusluotollesi.

Kulutusluottojen korkotason kilpailuttaminen ei sido sinua mihinkään. Jos et saa riittävän edullista tarjousta, voit jättää lainan nostamatta.

Näin lainanhakuprosessisi tulee päätökseen eikä vertailemisesta koidu sinulle minkäänlaisia kustannuksia.

Meidän palkkiomme muodostuu yhteistyökumppaniemme toimesta, tästä syystä palvelumme käyttäminen on täysin ilmaista.

Voiko kulutusluottoa saada ilman takaajaa tai vakuuksia?

Molemmat tavat ovat mahdollisia.

Yhteishakijan kanssa haettu kulutusluotto on erittäin suosittu tapa varsinkin, jos haettu luotto tulee yhteiskäyttöön. Tyypillisesti yhteishakija otetaan esimerkiksi silloin, jos tarkoituksena on toteuttaa asunnon remontointi yhdessä puolison kanssa tai luotto käytetään yhteiseen lomamatkaan tai auton ostoon.

Kun kulutusluoton takaisinmaksamisesta vastaa kaksi henkilöä, alentaa se pankin näkökulmasta luottotappioriskiä. Se myös meinaa sitä, että voit saada kulutusluotollesi edullisemman koron ja paremmat ehdot.

Yhteistyökumppaniemme tarjoamat kulutusluotot ovat vakuudettomia. Sinulta ei siis vaadita erillistä henkilötakaajaa tai omaisuutta vakuudeksi.

Kulutusluottojen erot

Kulutusluotot tai kulutuslainat eivät sisällä muita ratkaisevia tekijöitä rahoituslaitoksien tai pankkien välillä kuin tarjolla olevat lainasummat ja korot.

Pankkien tarjoamat ehdot ratkaisevat sen minkä pankin puoleen kannattaa kääntyä, kun tarve on saada halvin luotto.

Joissain tapauksissa kertalaina voidaan myöntää myös joustoluottona. Joustoluotossa sinun ei tarvitse nostaa koko lainasummaa kerralla tilillesi, vaan voit suorittaa nostot haluamissasi erissä myönnetyn luottorajan puitteessa.

Kulutusluottojen lainasummat vaihtelevat pankin ja rahoituslaitoksen mukaan. Tyypillisesti kulutusluoton lainasumma on 500 eurosta jopa 70 000 euroon asti.

Luoton kuukausierään taas vaikuttaa lainasumma, laina-aika ja luottokustannukset. Lainakarusellin lainalaskurin avulla näet tarvitsemasi lainasumman suuntaa antavan arvion kuukausierästä.

Lainalaskurin käyttäminen on täysin ilmaista ja ei-sitovaa.

Jossain vaiheessa elämään eteesi voi tulla yllättävä tilanne, jolla on suuri, vaikutu myös taloudelliseen tilanteeseesi. Lainan takaisinmaksuaika kannattaakin valita siten, että suoriudut lainan takaisinmaksamisesta siitä huolimatta, vaikka jonakin kuukautena muut kuukausittaiset menosi olisivatkin suuremmat eikä takaisinmaksu saa johtaa talouttasi epätasapainoon.

Tyypillisesti kulutusluottojen takaisinmaksuajat ovat 1-15 vuoden väliltä, mutta jotkut pankit joivat tarjota tätäkin pidempiä maksuaikoja.

Jos päätät hakea kulutusluottoa pitkällä maksuajalla, voit myös päättää maksavasi luoton takaisin suuremmissa erissä tai maksaa sen kokonaisuudessaan pois nopeammalla aikataululla.

Tällöin kulutusluotosta perittävät kulut ja korko jäävät alkuperäistä alhaisemmiksi.

Kuka voi saada kulutusluottoa?

Niin kuin alussa jo totesin, että kulutusluoton myöntämiseen vaikuttaa valitun pankin asettamat ehdot sekä hakemukseen täyttämäsi tiedot.

Pystyt pyytämään lainatarjouksen kauttamme, kunhan täytät ainakin seuraavat ehdot:

  • Olet vähintään 20-vuotias
  • Saat säännöllistä palkkaa, eläkettä tai muuta etuutta
  • Luottotietosi ovat puhtaat
 

Jotkut pankit ovat voineet asettaa tätäkin tiukemmat lainnamyöntökriteerit. Tee maksuton hakemus ja saat tiedon siitä voitko vastaanottaa lainatarjouksia. 

Lainakaruselli ei ole lainanmyöntäjä tai välittäjä, vaan kilpailutamme lainatarjoukset puolestasi.

Kulutusluotto heti tilille

Joidenkin pankkien ja rahoituslaitoksien toimesta voit saada lainan tilillesi jopa saman päivän aikana luottotarjouksen hyväksymisen jälkeen.

Joissain tapauksissa pankin rahansiirtoon voi kulua enemmän aikaa. Esimerkiksi jos luotonmyöntäjä haluaa saada tarkemman selvityksen tuloistasi. Nopeuttaaksesi lainanhakuprosessi suosittelemme, että kaivat tarvittavat dokumentit jo valmiiksi ennen lainahakemuksen täyttämistä.

Tulojen selvitykseen todisteeksi käy tilanteestasi riippuen viimeisin palkkakuitti tai eläketodistus.

Voit saada matalakorkoisen kulutusluoton paremmilla ehdoilla, kun otat mukaan rinnakkaishakijan

Tilanteestasi riippuen hakemukseen kannattaa ottaa rinnakkaishakija, jolloin pankki tarjoaa todennäköisemmin kulutusluotollesi edullisemman koron ja joustavammat ehdot.

Rinnakkaishakijaksi kelpaa esimerkiksi avio- tai avopuoliso.

Pankin näkökulmasta katsottuna kulutusluotto on paljon turvallisempaa myöntää kahdelle hakijalle, jolloin myös luottotappioriskin mahdollisuus minimoituu.

Rinnakkaishakijan vaikutukset näkyvät kerta- tai käyttöluoton alhaisemmassa korkotasossa.

Pää- ja rinnakkaishakija ovat yhteisvastuussa lainan takaisinmaksamisesta.

Löydä halvin kulutusluotto vertailun avulla

Löytääksesi halvimman kulutusluoton kiinnitä vertailussa huomiosi lainan todelliseen vuosikorkoon ja muihin mahdollisiin kustannuksiin. Lainan sivukuluja voivat olla mm. avaus- ja käsittelymaksut sekä tilinhoitokulut.

Vaikka saisit lainallesi pienen koron, ei se välttämättä tarkoita edullista lainaa. Vaikka korko olisikin matala, voi laina sisältää jotain piilokuluja.

Kun tarkoituksenasi on löytää edullisin kulutusluotto 2022 tai kertalaina, suosittelen kilpailuttamaan eri rahoituslaitoksien tarjonnan ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Voit itse valita kulutusluoton käyttökohteen 

Käytännössä kulutusluoton voi käyttää mihin tarpeeseen tahansa. Olipa kyseessä päivittäinen hankinta tai suurempi rahoitustarve. Tyypillisesti kulutusluotto käytetään harkittuihin hankintoihin kuten esimerkiksi auton tai asunnon ostoon ja suurempaan remonttiin.

Kulutusluoton voi kuitenkin käyttää myös pienempiin hankintoihin kuten kodinkoneen tai huonekalujen ostoon tai lomamatkaan. Joissain tapauksissa kulutusluottoa voidaan hakea myös häälainana.

Arkisten tai harkittujen hankintojen lisäksi kulutusluotto voidaan käyttää myös vanhojen lainojen yhdistämiseen. Kulutusluoton avulla yhdistetyt kalliit pikalainat tai luottokorttivelat on mahdollistanut mm. korkotason alentumisen.

Siirry täyttämään maksuton hakemus ja teemme lainatarjouksien kilpailutuksen puolestasi.

Miksi en saa kulutusluottoa?

Kielteiseen kulutusluottopäätökseen johtaneita syitä voi olla useita. Seuraavaksi käsittelemme yleisimpiä syitä kielteiselle luottopäätökselle:

Luottotiedoissasi on maksuhäiriömerkintä – Lainaa ei voida myöntää maksuhäiriömerkinnän saaneelle hakijalle

Tulosi ovat riittämättömät tai epäsäännölliset – Tulojen suuruuden lisäksi työsuhteen kestolla on merkitystä. Usein pankit katsovat, että vakituisessa työsuhteessa oleva henkilö selviytyy paremmin lainan takaisinmaksusta mitä osa-aikainen.

Aikaisempi maksukäyttäytyminen on huono – Maksatko laskusi aina myöhässä? Etkö selviytynyt aikaisemman lainan takaisinmaksusta? Pankkisi kyllä näkee sen, jos maksat jatkuvasti laskut tai lainat eräpäivän jälkeen.

Tulojesi ja menojesi välinen suhde ei täsmää – Vaikka tienestisi olisivatkin hyvät, voit saada kielteisen luottopäätöksen esimerkiksi, jos kaikki tulosi hupenevat eikä menojesi jälkeen jää ylimäärästä käyttörahaa. 

Useita avoimia lainoja tai velkoja – Ennen lainapäätöksen antamista pankit tarkistavat nykyiset avoinna olevat velkasi eivätkä välttämättä anna myönteistä lainapäätöstä, jos hakijalla on useita velkoja maksamatta. Jos hakija ei ole vielä ylivelkaantuneessa tilassa, voidaan hänelle myöntää yhdistelylaina, jonka tarkoitus on helpottaa useiden lainojen maksamista.

Kulutusluotto usein kysyttyä

Kuinka suurta kulutusluottoa voin hakea?

Kauttamme voit kilpailuttaa 500 – 70 000 euron kulutusluotot.

Miten nopeasti saan kulutusluottopäätöksen?

Tyypillisesti luottopäätös tehdään välittömästi hakemuksen lähettämisen jälkeen. Saat ilmoituksen kulutusluoton myöntämisestä muutamissa minuuteissa. Tämä voi vaihdella pankkikohtaisesti.

Kuka voi hakea kulutusluottoa?

Kulutusluoton hakeminen on mahdollista, kunhan olet vähintään 20-vuotias, sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, olet hoitanut raha-asiasi hyvin eikä luottotiedoissasi ole maksuhäiriömerkintää.